open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
Oglasio se Pokret "Za nove generacije" o rekonstrukciji Vlade KS, hoće li biti dio nje
Pokret Za nove generacije (ZNG) uputio je saopćenje nakon, kako su naveli, medijskih natpisa i upita o učešću u rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo.
14.07.2023. u 18:05
get url
text

VEZANI TEKST - Admela Hodžić napustila Stranku za BiH, koji su razlozi?

Uz podsjećanje da u proteklih 100 dana rada Vlada Kantona Sarajevo i vladajuća većina nisu predložili ni usvojili nijedan zakon, strategiju ili neki drugi politički bitan dokument za budućnost, naveli su da treba priznati da se pojedini ministri iz Vlade Kantona Sarajevo "uistinu trude da pokažu neke rezultate, no većina i vlada u cjelini nisu opravdali svoje imenovanje".

- Vidljivo je da je trenutna vladajuća većina imala i određenih loših kadrovskih rješenja, pa sama ideju o rekonstrukciji Vlade Kantona Sarajevo, sa ili bez ZNG-a, je jedino logično rješenje.

Pokret "Za nove generacije" je u predizbornoj kampanji, ali i u svom kasnijem djelovanju, naveo svoje osnovne principe djelovanja od kojih neće odustati. Oni se baziraju na jasno mjerljivim i konkretnim mjerama i kompetentnim ljudima koji će te mjere i realizirati. S tim u vezi se nadamo da će svi oni koji naš pokret smatraju potencijalnim partnerima ovo uzeti kao polaznu osnovu u konsultacijama.

VEZANI TEKST - Bandić o transferima u Skupštini KS: Znamo koji krugovi Trojke "rade" na zastupnicima

Zvaničnih pregovora nije bilo, nezvanični kontakti su svakodnevni. Onoga momenta kada i ako nezvanične ideje i kontakti prerastu u ozbiljne konsultacije i dokumente pokret "Za nove generacije" će o tome obavijestiti građane Kantona Sarajevo i širu javnost.

Do tada se nećemo oglašavati, a u cilju izbjegavanja bilo kakvih špekulacija i "podrazumijevanja", a sve na osnovu lošeg iskustva iz prethodnih pregovora - naveli su u saopćenju.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić nedavno je napustila Stranku za Bosnu i Hercegovinu. Zajedno s Redžom Lemezanom, koji je ranije napustio Našu stranku, formirala je svoj klub zastupnika u kojem je još Damir Marjanović, jedini zastupnik Pokreta Za nove generacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.