open-navfaktor-logo
search
"Vlada je izdajnička"
Ogrešević: Što više popuštamo, neprijatelji Bosne više traže, Konaković je i meni pisao...svjestan je da griješi
- Nismo htjeli da budemo dio većine koja će biti izabrana kratkoročnim rješenjima, izjavio je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, gostujući sinoć u emisiji "Istraga sedmice" na Hayat televiziji.
01.05.2023. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Ogrešević: NiP pod svaku cijenu želi vlast, Konaković uporno dezinformiše javnost

On je, analizirajući formiranje Vlade FBiH nakon što je visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo nove izmjene Ustava FBiH, kazao da su odbili ući u vlast jer su prepoznali trendove koji slijede.

- Trojki je izgleda bitnije da sjednu u fotelje. Oni pokušavaju svoj akt izdaje da obrazlože na drugačiji način. Ovo je oktroisana, nametnuta vlast. Stvar treba nazivati pravim imenima – kazao je.

Dodao je da je trenutak koji živimo kulminacija svega što se dešava oko Bosne od devedesetih.

- Mi toga moramo biti svjesni i moramo raščistiti sa sobom da li želimo da samo budemo živi i da nam je dosta ili da promijenimo pristup. Što mi više popuštamo, neprijatelji Bosne sve više traže. Vrijeme je da se okupimo - poručio je Ogrešević.

On je rekao da je lider NiP-a Elmedin Konaković imao veliku želju da bude vlast ne shvatajući trenutak.

- Ovo je stvar budućnosti i Ustava. Konaković je i meni pisao, Emriću… On na svaki naš javni stav piše poruke. To dovoljno govori o njemu, svjestan je da griješi. Napisao mi je poslije sastanaka s Murphyijem i Sattlerom u Delegaciji EU da ja ne govorim istinu da će oni prihvatiti kratkoročna rješenja. Očito je da je slagao – kazao je Ogrešević.

Dodao je  kako "ovdje nema dileme i da ova vlast nije volja većine".

- Imamo većinu u Klubu Bošnjaka, nas 16 nije za uspostavu vlasti i ova vlast i njeni sudionici moraju nositi epitet namentute i izdajničke vlasti - zaključio je Ogrešević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.