open-navfaktor-logo
search
Sedmi sastanak
OHR razmatra različite modalitete vlasništva državne imovine kao što su putevi, željeznice...
U Ambasadi Italije u Sarajevu jučer je održan sedmi konsultativni sastanak stručnjaka za državnu imovinu, saopćio je OHR.
04.07.2023. u 10:18
get url
text

VEZANI TEKST - Sporna izjava Murphyja: Umjesto ustupanja na korištenje, državnu imovinu bi prebacivao na drugog vlasnika

Radna grupa je, kako se navodi u saopćenju, razgovarala o različitim modalitetima vlasništva, upravljanja i korištenja resursa obuhvaćenih Aneksom 9 Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao što su putevi, željeznice i luke, te ih je uporedila s različitim pravnim okvirima koji se primjenjuju u drugim zemljama.

- Radna grupa, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, ima za cilj utvrditi stručna mišljenja i informacije kako bi se pomoglo Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine u aktivnostima usmjerenim na rješavanje pitanja državne imovine.

Prihvatljivo i održivo rješenje raspodjele imovine između države i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2. To je dugogodišnja obaveza bosanskohercegovačkih vlasti - saopćio je OHR.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.