open-navfaktor-logo
search
Ministar i predsjedavajući
Okerić i Hadžiahmetović posjetili piramide u Visokom, a ulaznice platili iz budžeta KS
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović posjetili su Bosansku dolinu piramida u Visokom, gdje su sa direktorom Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" Semirom Osmanagićem obišli Muzej Fondacije, Tunel Ravne i arheološko-turističko-sportski Park Ravne.
14.09.2022. u 18:30
get url
text

- Predsjedavajući Okerić dodijelio je finansijska sredstva nevladinim organizacijama za realizaciju projekata značajnih za afirmaciju i razvoj KS, čija je implementacija na području Kantona Sarajevo i van njega. Jedna od njih je i Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Kanton Sarajevo bio je jedan od najvećih donatora u izgradnji teniskog kompleksa u Visokom koji će značajno utjecati na razvoj sportskih i turističkih potencijala - navodi se u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.

- Uživali smo u obilasku kompleksa Ravne koji nudi arheološki, turistički i sportski sadržaj kako građanima Visokog tako i građanima Kantona Sarajevo s obzirom na kratku udaljenost. Zadovoljstvo nam je što smo svojim učešćem doprinijeli unapređenju sadržaja unutar ovog sportskog kompleksa, a u skladu sa mogućnostima tako ćemo nastaviti i u budućnosti - rekao je Okerić.

Ministar Hadžiahmetović kaže da je ponosan što je kao član Vlade KS bio u situaciji da može pomoći implementaciji projekata unutar kompleksa.

- Spremni smo i dalje pomagati ovaj, ali i sve ostale projekte na ovom prostoru koji će unaprijediti kvalitet života građana. Želja nam je da jedan ovako lijep ambijent bude u interesu države BiH i njene promocije u svijetu - dodao je Hadžiahmetović.

Direktor Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" zahvalio se Kantonu Sarajevo na pomoći projektu koji je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, već i za cijelu BiH i region.

VEZANI TEKST - Okerić podijelio 166.300 KM nevladinim organizacijama, novac dobio i Semir Osmanagić

- Drago mi je što će Kanton Sarajevo i u budućnosti biti uključen u akcije koje ćemo ovdje sprovoditi. Želimo da smanjimo odlazak mladih ljudi iz BiH, da oni ovdje dobiju priliku da kroz turizam, sport i druge aktivnosti ostanu na svojoj zemlji i budu motor razvoja BiH u budućnosti - rekao je Osmanagić.

Ranije se od ove donacije ogradio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, koji je odgovornost za ovu odluku prebacio na predsjedavajućeg Okerića.

- Pogledajte povod nastanka ove fotografije. Ne dovodim u pitanje kriterije po kojim je dodijeljena podrška projektima, ali ovo nije aktivnost Vlade KS - rekao je Forto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.