open-navfaktor-logo
search
Zastupnička pitanja
Okerić traži nagradu nani Fati, Kerla voz do Ilijaša, Biščević Tokić o radnom statusu ministra Vranića
Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je uputio inicijativu da Skupština KS dodijeli nagradu nani Fati Orlović za hrabrost i ustrajnost u pravnoj borbi za očuvanje prava vlasništva, kao sinonim bh. čovjeka, istrajnosti, prkosa i ponosa.
08.07.2021. u 13:30
get url
text

- Fata Orlović kao simbol jedne istrajne borbe za pravdu pokazatelj je da je pravda često spora, ali dostižna – kazao je između ostalog Okerić, dodajući:

- Istrajnost i hrabrost su riječi koje nju opisuju. Neka ova nagrada bude poruka običnom bh. čovjeku da borba za vlastita prava, za bolji život naše djece nemaju alternativu.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević Tokić uputila je zastupničko pitanje o angažmanu ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića u Općoj bolnici.

- Pitanje upućujem Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove. Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je izjavio na prošloj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo da sa Općom bolnicom ima potpisan ugovor o angažmanu o radu u Općoj bolnici jednom sedmično, kada prema vlastitoj izjavi operiše pacijente. Molim Vas da mi se dostavi informacija o tome kakav ugovor ima potpisan ministar Vranić. Da li se radi o ugovoru o radu, ugovoru o djelu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, koji je iznos sredstava do sada isplaćen na ime ugovora ministru Vraniću iz Opće bolnice "Prim. dr.Abdulah Nakaš" i koliko je pacijenata operisao ministar Haris Vranić u Općoj bolnici od 05. januara 2021. kada je postao ministar – pitala je Biščević Tokić.

Također je upitala Vladu KS i premijera Edina Fortu da li je ministar Vranić zatražio saglasnost Vlade Kantona Sarajevo kao poslodavca o dodatnom angažmanu u Općoj bolnici.

- Da li je ministar Vranić u Vladi Kantona Sarajevo zaposlen na puno radno vrijeme ili dio sedmičnog zakonskog radnog vremena je angažiran u Općoj bolnici – upitala je Biščević Tokić.

Bibija Kerla zatražila je da se dodijeli nagrada ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH jer su, kako je istakla, sportisti najbolji amabasadori naše države i da je to najmanje što se može učiniti, a da Vlada treba da odredi vrijednost nagrade.

Pitala je Kerla i šta je sa vozom do Ilijaša, tačnije željezničke linije Podlugovi - Tarčin, s obzirom na to da se uvodi voz do Hadžića.

Amra Hasagić je zatražila da se osiguraju sredstva za subvencioniranje boravka djece u vrtićima sa područja KS, a koja su ostala na listama čekanja na posljednjem pozivu za upis u Javnu ustanovu Djeca Sarajeva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.