open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Oko 600 pripadnika boračke populacije koristit će za rehabilitaciju Olimpijski bazen Otoka
Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo sufinansirat će sa 52.000 KM projekt Grada Sarajevo pokrenut s ciljem rehabilitacije i rekreacije boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka.
03.08.2023. u 16:36
get url
text

Saglasnost za doznačavanje sredstava u te svrhe iz Budžeta KS, dala je Vlada na današnjoj sjednici.

Kako je obrazložio resorni ministar Omer Osmanović, radi se o projektu koji bi trebalo da bude realizovan u periodu od pet mjeseci za oko 600 korisnika.

Program rehabilitacije i rekreacije boračke populacije obuhvata individualnu rehabilitaciju u vodi, rekreativno plivanje i upotrebu saune pet puta sedmično u trajanju od četiri do pet sedmica.

- Ukupni troškovi realizacije tog projekta iznose 72.000 KM, od čega Ministarstvo za boračka pitanja izdvaja 52.000 KM, a Grad Sarajevo 20.000 KM. S obzirom na to da se radi o korištenju sredstava osiguranih na pozicijama Ministarstva za boračka pitanja u Budžetu Kantona Sarajevo za 2023. godinu, za realizaciju te odluke nisu potrebna dodatna sredstva - pojasnio je ministar Osmanović.

Kako navodi u saopćenju za javnost Služba za protokol i press Kantona Sarajevo, projekt će provesti Koordinacija boračkih udruženja KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.