open-navfaktor-logo
search
Dodikovi saradnici
Oglasili se novi crnolistaši: Ukazana mi je čast...
Okuka je rekao da ga raduje i činjenica da su i skupovi "Granica postoji", čiji sam jedan od organizatora, izazvali veliku pažnju SAD-a jer su okupljanja naroda jasno pokazali njihovu volju i želju da sačuvaju i odbrane RS
Faktor/RTRS
13.03.2024. u 19:46
get url
text
Srebrenka Golić, Branislav Okuka, Jelena Pajić Baštinac
Srebrenka Golić, Branislav Okuka, Jelena Pajić Baštinac
FOTO: RTRS
Nakon što je ministarstvo finansija SAD-a uvelo sankcije za tri zvaničnika entiteta RS, koji su bili blisko uključeni u planiranje i provođenje dana entiteta RS, oglasili su se Branislav Okuka, Jelena Panić Baštinac i Srebrenka Golić.
Savjetnik predsjednika RS, Milorada Dodika, Branislav Okuka, za RTRS izjavio je da je "počastvovan činjenicom da mu je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije i da je za njega velika stvar biti u timu ljudi sa američke "crne liste" koji predvodi Dodik".
- Uvijek sam bio ponosan što sam dio ekipe Milorada Dodika, a danas posebno jer mi je ukazana čast da se i moje ime nalazi na "crnoj listi" SAD-a. Velika mi je čast da sam sankcionisan kao jedan od učesnika u organizaciji obilježavanja 9. januara, Dana Republike, koji je ove godine bio najveličanstveniji i najspektakularniji, a obećavam da će naredni 9. januar biti još bolji - istakao je Okuka.
Okuka je rekao da ga raduje i činjenica da su i skupovi "Granica postoji", čiji sam jedan od organizatora, izazvali veliku pažnju SAD-a jer su okupljanja naroda jasno pokazali njihovu volju i želju da sačuvaju i odbrane RS od kaubojskog ponašanja, antidejtonskog i antiustavnog djelovanja lažnih visokih predstavnika i takozvanih diplomata".
- Ove sankcije su samo dokaz da sam na pravoj strani zajedno sa svojim narodom, kojeg predvodi predsjednik Dodik, i još više sam spreman da sa svim svojim prijateljima i saradnicima branimo Srpsku od ataka bjelosvjetskih mešetara - poručio je Okuka.
"Američke sankcije nemaju utjecaj na moj rad i nastavljam raditi na izgradnji institucija Srpske i evropskom putu BiH, rekla je također za RTRS generalni sekretar predsjednika RS Jelena Pajić Baštinac.
- U suštini neće naškoditi mom životu, osim činjenice da neću moći putovati u Ameriku, što mi teško ne pada - istakla je Pajić Baštinac.
Predsjedavajuća Vijeća naroda RS, Srebrenka Golić je kazala da "američke sankcije predstavljaju nastavak progona demokratski izabranih predstavnika".
- Prisustvovala sam Organizacionom odboru za proslavu Dana Republike ove godine. Prisustvovala sam i prošlih godina kao potpredsjednik Vlade. Prisustvovat ću i narednih godina - poručila je Golićeva.
Naglasila je da je sankcije neće uopće pogoditi jer nema imovinu u SAD-u, nije nikada tamo putovala, niti ima bilo kakve transakcije sa američkim državljanima, firmama i institucijama, piše RTRS
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.