open-navfaktor-logo
search
Odluka Suda BiH
Olimpijski centar Jahorina nezakonito naručio i platio žičaru od 17 miliona KM, uprava zove novinara da je sruši
Sud Bosne i Hercegovine odbio je tužbu Olimpijskog centra (OC) Jahorina protiv rješenja Kancelarije za razmatranje žalbi BiH (KRŽBIH) kojim su poništeni njihov tender i odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku 17 miliona vrijedne šestosjedne žičare.
09.06.2023. u 08:54
get url
text

Prema pisanju portala Capital.ba, u tome ne bi bilo ništa sporno da spomenuta žičara ne postoji već gotovo dvije godine. Sud BiH je zaključio da je Olimpijski centar bio dužan obustaviti postupak nabavke do donošenja konačne odluke KRŽ-a, a ne sprovesti ga do kraja i donijeti Odluku o izboru.

- Po shvatanju ovog upravnog vijeća, ovakvim postupanjem ugovornog organa se stvara nesigurna praksa u postupcima javnih nabavki - istaknuto je u Rješenju Suda BiH.

Na pitanje novinarke ovog portala šta će se desiti sada kada je Sud BiH odbio tužbu, s obzirom na to da šestosjedna žičara postoji već gotovo dvije godine, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek je rekao da poziva glavnog i odgovornog urednika portala Capital.ba Sinišu Vukelića da sruši žičaru.

- Pa eto ja bih volio da dođe on da ruši pošto je plaćen dovoljno od ovih stranih nevladinih organizacija i ima dovoljno novca pa neka dođe da sruši - rekao je Elek za ovaj portal.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.