open-navfaktor-logo
search
Neprincipijelnost
OO SDA Ilidža: Vijećnici većine na čelu sa NiP-om glasali protiv ušteda
Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilidža održana je jučer.
31.12.2020. u 11:21
get url
text

Kako je saopćio OO SDA Ilidža, vijećnik Platforme za progres Tarik Hošić je dao prijedlog da rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža broji dva člana (predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV Ilidža), umjesto dosadašnja tri (predsjedavajućeg i dva dopredsjedavajuća).

- Imajući u vidu da se suočavamo s pandemijom koronavirusa, Klub vijećnika Stranke demokratske akcije je podržao prijedlog vijećnika Hošića i uz to predložio da se funkcije u rukovodstvu ne obavljaju profesionalno, uz obrazloženje da bi se na taj način postigle značajne uštede. Taj novac je bolje preusmjeriti u finansiranje stipendija i pomoći u oporavku privrede od ekonomskih posljedica pandemije - saopćili su iz SDA Ilidža.

Ističu da vijećnici parlamentarne većine, na čelu sa strankom Narod i pravda, nisu podržali nijedan od ovih prijedloga.

- Na taj način su vijećnici, koji su u prethodnom mandatu zagovarali upravo prijedloge vijećnika Tarika Hošića i Stranke demokratske akcije, pokazali neprincipijelnost. Mijenjanjem mišljenja su dokazali da je ranije bio u pitanju samo jeftini populizam - navode.

Konkretno, kako dodaju, vijećnici iz prethodnog mandata koji su bili najglasniji i podržavali prijedlog da se ukine jedna pozicija dopredsjedavajućeg, ovog puta su dali prijedlog da rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža ima dva dopredsjedavajuća.

- Stranke koje su glasale za prijedlog da se članovi rukovodstva deprofesionalizuju, te da se smanji broj zamjenika predsjedavajućeg su: Platforma za progres i Stranka demokratske akcije. Protiv su bili: Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka, Prva stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista - saopćili su iz OO SDA Ilidža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.