open-navfaktor-logo
search
Posjeta načelnika
Općina će obnoviti kuću porodice Delija, uzrok eksplozije najvjerovatnije kvar unutrašnjih plinskih instalacija
Nakon stravične nesreće koja se tokom protekle noći dogodila u Mjesnoj zajednici Binježevo u općini Hadžići, a u kojoj je u ekploziji plina i požaru koji je uslijedio poginuo 27-godišnji Mirza Delija, dok su povrijeđeni njegovi roditelji Hamdo i Aida, mjesto nesreće danas su obišli općinski načelnik Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović. 
16.01.2024. u 15:13
get url
text

VEZANI TEKST - Tragedija u Binježevu kod Sarajeva: U eksploziji u kući poginuo mladić, ocu se ljekari bore za život

Oni su razgovarali sa glavnim inspektorom koji vodi istragu ovog nesretnog slučaja. Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina, saopćeno je iz Kabineta općinskog načelnika Hadžića.

Ejubović je, kako se navodi, obavio i telefonski razgovor sa majkom nastradalog mladića Aidom Delija.

- Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, sada je najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći. Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je to moguće, podijelimo bol - kazao je Ejubović.

Podsjetimo, u eksploziji koja se dogodila u 23.20 sati, na mjestu je poginuo nesretni mladić, dok su njegovi roditelji zbrinuti i zadržani u KCUS-u na liječenju.

Otac Hamdo Delija zadobio je teške i po život opasne povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.