open-navfaktor-logo
search
Uručena i donacija
Općina Centar nabavila vozilo za Memorijalni centar Srebrenica
U kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine danas je upriličena primopredaja vozila koje je za potrebe Memorijalnog centra nabavila sarajevska Općina Centar, te potpisivanje ugovora o donaciji sredstava u iznosu od 10.000 KM za sufinansiranje rekonstrukcije vanjske fasade na glavnoj hali kompleksa Memorijalnog centra Srebrenica, javlja Anadolu Agency (AA).
04.07.2022. u 19:18
get url
text

Kako je saopćeno iz Memorijalnog centra Srebrenica ugovor o davanju na korištenje motornog vozila, kao i ugovor o realizaciji granta potpisali su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović.

Na zahtjev Memorijalnog centra da za potrebe istraživačkog rada na terenu nabavi vozilo, Općina Cenar pokrenula je potrebne procedure i nabavila vozilo marke Dacia Duster ukupne vrijednosti 39.200 KM.

Primopredaji vozila i potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i općinska sekretarka Adelina Džanković, te pomoćnici načelnika Lejla Dizdarević, Jasmina Fazlić i Admir Šehović, a u ime Memorijalnog centra Srebrenica direktor Emir Sujagić.

Suljagić se zahvalio Mandiću i Općini Centar na svesrdnoj pomoći i podršci, koja je, kako je naveo, i više nego potrebna.

Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržava rad Memorijalnog centra Srebrenica.

U okviru posjete Srebrenici delegacija Općine Centar položila je cvijeće na centralnom spomen-obilježju i odala dužnu počast svim ubijenim žrtvama genocida. Također, predstavnici općine posjetili su i predstavnice Udruženja Pokret Majke enklave Srebrenica i Žepa i Područnu školu Potočari.

U proteklom periodu Općina Centar je u nekoliko navrata finansijski pomagala rad spomenutog udruženja i škole.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.