open-navfaktor-logo
search
Dani općine
Općina Centar: Po 100 maraka dobilo 80 boračkih porodica
Ova jednokratna pomoć mi mnogo znači jer su boračke porodice u teškoj situaciji, pa im svaki dinar dobro dođe,  kazala je Alagić
06.05.2019. u 15:22
get url
text

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar 80 boračkih porodica dobilo je jednokratne novčane donacije od po 100 maraka.

- Općina Centar već tradicionalno povodom 2. maja - Dana Općine kada je odbranjen naš grad, želi i na ovaj način pokazati da nije zaboravila one najzaslužnije za slobodnu i nezavisnu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a posebno odajemo počast šehidima i poginulim borcima.  I ove godine, simbolične novčane donacije dodjeljuju se boračkim porodicama na prijedlog boračkih organizacija Općine Centar, a sa takvom praksom ćemo nastaviti i ubuduće - naglasio je Osmo Babić, savjetnik načelnika.

Novčanu donaciju dobila je i Mevlida Alagić, supruga borca Fuada, čija su dva brata poginula u odbrani BiH od agresije.

- Drago mi je što Općina Centar nije zaboravila borce. Ova jednokratna pomoć mi mnogo znači jer su boračke porodice u teškoj situaciji, pa im svaki dinar dobro dođe. Zato hvala Općini Centar što misli na nas - kazala je Alagić.

I Muhamed Svraka, jedan od dobitnika simbolične novčane donacije, uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću što ne zaboravlja borce i njihove porodice u ovim teškim vremenima.

- Načelnik Ajnadžić je uvijek spreman pomoći borcima, svakog od njih primi i nastoji pomoći u svakom pogledu. Borci su danas u nekoj vrsti blokade, često ne znaju kome da se obrate za rješavanje njihovih problema, zato naglašavam da se u svaka doba mogu obratiti boračkim udruženjima Općine Centar - rekao je Svraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.