open-navfaktor-logo
search
Potpisan ugovor
Općina Centar sufinansira uređenje mrtvačnice na groblju Bare
Uređenje rashladne komore za smještaj umrlih osoba će prema procjenama koštati 70.000 maraka
04.07.2019. u 14:59
get url
text

U prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o sufinansiranju projekta uređenja mrtvačnice na groblju Bare kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće Pokop. Ugovor su potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Pokopa Goran Cerić. 

Uređenje rashladne komore za smještaj umrlih osoba će prema procjenama koštati 70.000 maraka. Potpisanim ugovorom Općina Centar kao sufinansijer ovog projekta iz  budžeta izdvojiti 33.000 maraka, dok će razliku od 37.000 maraka osigurati KJKP Pokop.  

–Nakon ovoga krećemo sa procedurom nabavke rashladne komore za potrebe čuvanja tijela na duži vremenski period. S obzirom na neke sudske procese i za potrebe sudske medicine mi moramo neka tijela čuvati i do tri godine. Kapacitet novih rashladnih komora će biti do 13 tijela - pojasnio je Cerić.  

Načelnik Ajnadžić je tokom potpisivanja ugovora kazao da je namjera Općine Centar da nastavi sa finansijskom podrškom projektu ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini, a čiji je cilj zasaditi 8.372 sadnica koje simbolizuju žrtve genocida u Srebrenici.

–Osim nastavka ovog projekta kojeg smo započeli u saradnji sa preduzećem Pokop prije dvije godine u znak sjećanja na nevine žrtve genocida u Srebrenici, namjeravamo finansirati postavljanje 100 novih parkovskih klupa - kazao je Ajnadžić.

Direktor Cerić je istakao da je Općina Centar finansijski pomogla sanaciju platoa ispred kapele, za što je izdvojeno 75.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.