open-navfaktor-logo
search
Baza podataka
Općina Kakanj predstavlja platformu "e-Dijaspora"
Platforma "e-Dijaspora" pruža i efikasan i kvalitetan servis za ishodovanje izvoda iz matičnih knjiga (rodni list, uvjerenje o državljanstvu, smrtni list, vjenčani list) s mogućnošću dostavljanja na vašu kućnu adresu u cijelom svijetu
13.08.2019. u 09:04
get url
text

Općina Kakanj želi jačati veze s kakanjskom dijasporom i uspostaviti što bolju saradnju i komunikaciju. Zbog toga je razvijena platforma "e-Dijaspora" koja obuhvata bazu podataka dijaspore podijeljenu u tri dijela: fizička lica, organizacije i firme.

Cilj "e-Dijaspore" je kvalitetna izrada baze podataka za evidenciju državljana, nerezidenata, s porijeklom iz Kaknja kako bi se napravila poveznica u domenu očuvanja naše tradicije, kulture, običaja, te kako bi se pokrenula privredna saradnja firmi iz cijeloga svijeta s lokalnim partnerima u Kaknju.

- Sve Kakanjce koji žive u inostranstvu pozivamo da putem platforme "e-Dijaspora" popune elektronski obrazac i da odaberu jednu od ponuđenih opcija radi identifikacije zahtjeva i očekivanja. Nakon toga će operater Općine Kakanj kontaktirati podnosioca obrasca i u skladu s njegovim odabirom interesovanja informisati ga i predložiti korake spajanja.

Vrijeme je da obnovite svoje rodbinske, školske, kolegijalne i prijateljske konekcije sa Kakanjkama i Kakanjcima iz vaše generacije. Studentska razmjena, godišnjica mature, učlanjenje u kulturno-sportske manifestacije, kao i aktivacije u humanim misijama omogućene su putem platforme "e-Dijaspora" odabirom opcije "POVEŽI SE".

Tražite interesantne projekte u koje ćete investirati? Imate projekat i želite ga predstaviti potencijalnim partnerima? Želite uspostaviti saradnju s lokalnim firmama? Želite se informisati o podsticajnim sredstvima za poduzetništvo, poljoprivredu ili gradnju objekata? Sve to možete postići jednostavnim odabirom opcije "INVESTIRAJ".

Najljepši je rodni kraj, želite se aktivirati u promociji ljepota kakanjskog kraja, organizovati posjete vaših članova porodice, prijatelja i poslovnih kolega. Želite biti aktivan učesnik u društvima koja baštine kulturne i tradicijske vrijednosti, želite napraviti neraskidivu vezu sa rodnim krajem? Platforma "e-Dijaspora" Vam nudi mogućnost aktivnog učešća kroz opciju "PROMOVIŠI" - saopćeno je iz Općine Kakanj.

Platforma "e-Dijaspora" pruža i efikasan i kvalitetan servis za ishodovanje izvoda iz matičnih knjiga (rodni list, uvjerenje o državljanstvu, smrtni list, vjenčani list) s mogućnošću dostavljanja na vašu kućnu adresu u cijelom svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.