open-navfaktor-logo
search
Pomoć nude i građani
Općina Novi Grad će osigurati smještaj za porodice čiji su domovi izgorjeli jutros u Buča Potoku
Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da će za porodice koje su u jutrošnjem požaru u Naselju Buča Potok biti osiguran alternativni smještaj.
20.08.2021. u 12:23
get url
text

- Općinski štab civilne zaštite u saradnji sa drugim nivoima CZ-a osigurat ce alternativni smještaj za sve, te pokrenuti aktivnosti kako bi se u saradnji sa kantonalnim i federalnim institucijama u najskorijem periodu obnovili stambeni objekti stradali u požaru - napisao je Efendić na Facebooku.

Naveo je i da se veliki broj građana javio službi Civilne zaštite i iskazalo spremnost da pomognu porodicama kojima je požar uništio svu imovinu.

- Za veliki broj građana koji se javljaju i iskazuju spremnost za pomoć u vidu hrane, odjeće i ostalog, informacije o tome gdje se i kada pomoć moze dostaviti bit će dostupne u narednim danima nakon što sve porodice budu smještene u alternativni smještaj - naveo je Efendić.

Podsjetimo, u jutrošnjem požaru u barakama u ovom naselju do temelja je izgorjelo najmanje osam stambenih jedinica.

Stanari su na vrijeme uspjeli izaći iz stanova u plamenu, a sarajevski vatrogasci više sati su se borili sa vatrenom stihijom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.