open-navfaktor-logo
search
Izdvojeno 45.000 KM
Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka
Od ove godine projekat će biti realiziran i na bazenu Dobrinja
AUTOR: Faktor
06.05.2024. u 11:36
get url
text
Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša sa područja Općine Novi Grad na Olimpijskom bazenu Otoka, a od ove godine projekat će se realizirati i na bazenu Dobrinja.
Za realizaciju projekta iz općinskog budžeta za tekuću godinu izdvojeno je 45.000 KM.
Pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić i direktor JP Olimpijski bazen Otoka Avdija Hasanović potpisali su sporazum o realizaciji ovog programa, u vrijednosti od 30.000 KM, dok je za rehabilitaciju na bazenu Dobrinja osigurano 15.000 KM.
Općina Novi Grad Sarajevo već petu godinu realizira ovaj projekat sa JP Olimpijski bazen Otoka, a besplatnu rehabilitaciju moći će koristiti 300 pripadnika boračke populacije sa područja novogradske općine.
Pomoćnik načelnika Tajib Delalić rekao je da je projekat veoma značajan za pripadnike boračke populacije, s obzirom na benefite koji doprinose njihovom zdravlju, te da će od ove godine osim na Olimpijskom bazenu, pripadnici boračke populacije imati priliku da koriste i bazen na Dobrinji, za šta su izdvojena dodatna sredstva iz budžeta Općine.
-Već niz godina mi sa JP Olimpijski bazen Otoka imamo saradnju, a to je ovaj program za boračku populaciju. Ovo je jako dobar projekat i pod nadzorom je stručnjaka koji rade na Olimpijskom bazenu Otoka.
Mi smo potpuno zadovoljni radom stručnih osoba i njihovim odnosom prema boračkoj populaciji. Nastavit ćemo sa realizacijom ovog projekta i naredne godine, a ove godine imamo izdvojena dodatna sredstva i za rehabilitaciju na bazenu Dobrinja.
Imali smo dosta zahtjeva boraca da se i na bazenu Dobrinja radi ovakav projekat, prihvatili smo njihove zahtjeve i za početak smo osigurali 15.000 KM. Ukupno smo izdvojili 45.000 KM u svrhe rehabilitacije boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka i bazenu na Dobrinji- rekao je Delalić.
Direktor JP Olimpijski bazen Otoka Avdija Hasanović istakao je da Općina Novi Grad duži niz godina finansira projekat rehabilitacije pripadnika boračke populacije sa područja Novog Grada i da se radi o projektu koji ima pozitivne učinke na zdravlje boraca.
- Ovo je peta godina kako potpisujemo sporazum i mislim da iz godine u godinu ovaj projekat postaje sve ozbiljniji. Od prošle godine ovom projektu su se priključili i Ministarstvo za boračka pitanja KS, Grad Sarajevo i Općina Novo Sarajevo.
Projekat predviđa mogućnost rehabilitacije za 300 korisnika iz Novog Grada koji u toku cijele godine mogu korstiti usluge. Benefiti ovog projekta su kako zdravstveni, tako i socijalni - rekao je Hasanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.