open-navfaktor-logo
search
Online nastava
Općina Novo Sarajevo poklonila učenicima 58 tableta
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedažd Koldžo uručio je 58 tableta učenicima osnovnih škola "Hrasno", "Grbavica II", "Grbavica I“  "Čengić Vila I", "Pofalići“ i "Velešićki heroji“.
28.09.2020. u 16:54
get url
text

Uručivanju je prethodilo potpisivanje Ugovora o dodjeli tableta sa direktorima navedenih novosarajevskih škola.Vrijednost nabavljenih tableta je oko 28.000 KM.

U svom obraćanju, općinski načelnik je naglasio da je Općina Novo Sarajevo osigurali tablete za učenike koji zbog pandemije korona virusa nisu u mogućnosti da nesmetano prate online nastavu, a prema dostavljenim spiskovima Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i iskazanim potrebama šest novosarajevskih osnovnih škola, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

- Iako nije u našoj nadležnosti, našli smo načina da pomognemo djeci i nabavili tablete koje će učenici moći dugo da koriste. Djeca su iste u mogućnosti koristiti tokom školovanja u novosarajevskim osnovnim školama - istakao je načelnik Koldžo.

Direktori škola zahvalili su općinskom načelniku Nedžadu Koldži i Općini Novo Sarajevo na dodijeljenim tabletima putem kojih će učenici sada moći redovno pratiti online nastavu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.