open-navfaktor-logo
search
Podrška
Općina Prozor-Rama pomaže mlade: Za novorođeno dijete i do 2.000 KM
Na narednoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama na dnevnom redu su i Odluke prema kojima će Općina nastaviti sa pomaganjem mladih.
21.02.2021. u 14:09
get url
text

Tako će, i u 2021. godini, putem jednokratne pomoći, općina Prozor-Rama nastaviti davanje pomoći za novorođeno dijete, i to:

- 1.000 KM za prvo,

- 1.500 KM za drugo i

- 2.000 KM za treće i svako sljedeće novorođeno dijete u 2021. godini.

I u 2020. godini, Općinsko vijeće donjelo je odluku prema kojoj su se dodjeljivali isti iznosi za novorođenu djecu, piše portal Lug-prozor.info.

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća Prozor-Rama u srijedu je i Nacrt odluke o pomoći rješavanja stembenih pitanja mladih. Prema ovoj odluci će u slučaju kupovine stana ili kuće, gradnje ili uređenja, Općina Prozor-Rama subvencionisati ulaganja u iznosu od najviše 7.500 KM po korisniku, i najviše za 75 m2 stambene površine po korisniku sufinansiranja.

Pravo na ovu pomoć imat će mlade porodice koje rješavaju svoju prvu stambenu nekretninu na području općine, gdje će općina subvencionirati rješavanje te nekretnine u iznosu od 100 KM po kvadratu stambene površine, odnosno završetak gradnje porodične kuće.

Pravo na ovakvu podršku imaju mlade porodice iz općine Prozor-Rama, ili mladi koji u skoro vrijeme planiraju zasnovati porodicu i nastaviti živjeti na području općine Prozor – Rama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.