open-navfaktor-logo
search
Treći pokušaj
Općinsko vijeće Centar: Prolongiran referendum za opoziv Mandića, poznat novi datum
Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo donesena je odluka o prolongiranju referenduma za opoziv trenutnog načelnika Srđana Mandića. Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo potvrdio je za Faktor da je novi datum referenduma 26. novembar.
16.10.2023. u 18:26
get url
text

VEZANI TEKST - NIP-ovci potvrdili da je propao još jedan pokušaj opoziva načelnika, krive Mandića za opstrukcije

Prije nekoliko dana su iz NiP-a, koji predvodi opoziv načelnika, informisali javnost da je propao drugi pokušaj održavanja referendum za opoziv Mandića (Naša stranka) koji je trebao biti održan 22. oktobra. 

- I ovaj put referendum je propao jer glasački listići nisu osigurani na vrijeme. Tome svemu, prije svega, kumovala je isključivo opstrukcija načelnika koji je preko službi uradio sve kako se referendum ne bi održao.

Poništavao je preraspodjelu sredstava, zabranjivao službenicima da prisustvuju i daju podršku radu Komisije, a time i samom procesu provođenja referenduma - poručili su.

Podsjetimo, referendum je prvo bio zakazan za 17. septembar. I tada su iz NiP-a optužili Mandića za opstrukcije u kašnjenju sprovođenja referenduma te je za novi datum izabran 22. oktobar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.