open-navfaktor-logo
search
Usvojeni zaključci
Komisija za sigurnost OV Ilidža traži od škola da informiraju učenike i roditelje o kažnjivosti drogiranja
AUTOR: Autor: Faktor
02.04.2024. u 12:53
get url
text
Zgrada Općine Ilidža
Zgrada Općine Ilidža
Komisija za sigurnost Općinskog vijeća Ilidža donijela je zaključak kojim od Službe za koordinaciju rada mjesnih zajednica zahtijeva da se građani informiraju o cjelodnevno raspoloživom telefonskom brojnu na koji građani mogu anonimno prijaviti uočene delinkvent koji koriste ili distribuiraju narkotike i druga opojna sredstva, kao i vrijeme njihovog okupljanja.
- To omogućava predstavnicima mjesnih zajednica da pravovremeno upute zahtjev prema Policijskoj upravi za intervenciju u vremenu kada je uočeno okupljanje delinkvenata- navodi se u zaključku.
Također, upućen je zahtjev Službi za obrazovanje, kulturu, sport i mlade da pripremi dopis koji će se dostaviti svim osnovnim i srednjim školama u svrhu obaveznog informiranja učenika i roditelja o činjenici da je konzumiranje opojnih droga i psihotropnih supstanci na javnom mjestu prekršajno kažnjivo  te o visini novčanih kazni koje se mogu izreći i roditeljima djece koja budu uhvaćena u takvom prekršaju.
Služba za obrazovanje, kulturu, sport i mlade zaprimila je 29. marta dopis Komisije za sigurnost Općinskog vijeća Ilidža u kojem se traži da se putem škola sa područja Općine Ilidža informiraju učenici i njihovi roditelji o kažnjivosti konzumiranja opojnih droga na javnom mjestu.
Ovaj zaključak Komisije za sigurnost neki od roditelja, koji su ga u međuvremenu dobili, proslijedili su Faktoru.
Zaključak Komisije
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.