open-navfaktor-logo
search
Štetni potezi
Opozicija neće prisustvovati današnjoj posebnoj sjednici NSRS-a sazvanoj na Dodikov zahtjev
Zastupnici SDS-a i PDP-a neće prisustvovati današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine SRS-a koja je sazvana na zahtjev člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.
14.09.2022. u 11:42
get url
text

Dodik je na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH 2. septembra, glasao protiv odluke o davanju agremana amabasadoru Njemačke u BiH, te uložio veto.

- Ne želimo da podržimo politiku izolacije i zatvaranja RS-a. Zakazivanje ove sjednice je nastavak dalje politike i štetnih poteza prema RS-u. Nećemo podržati ovo što traži Dodik. Međunarodna pozicija RS-a je pogoršana, a ovim bi joj se nanijela ne samo politička, nego i ekonomska šteta – kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Jelena Trivić je rekla  da posljednje sjednice NSRS-a postaju cirkus.

- Ovo ne vidimo kao temu i ne mislimo da to podržimo. Možete da se ne slažete sa stavovima nekih zemalja ali sa njima održavate diplomatske odnose. Oni se ne prekidaju tek tako, nego u nekim ekstremnim situacijama. Vjerujem da je ovo samo predstava jednog čovjeka u predizborno vrijeme. Ovim se pravi problem našim firmama koje izvoze u Njemačku i našim ljudima koji rade tamo – rekla je Trivić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je ovo jedna u nizu besmislenih i sumanutih ideja Dodika, koji otvara sukobe, konflikte i lične ratove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.