open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Opozicija traži ostavku direktora Puteva RS-a: Šutirao novac od invalidnina, penzija...
Dosta je nama 'ribica' koje se smjenuju. Treba 'ajkule' da se hapse i smijene, rekao je Stanivuković
30.09.2019. u 11:59
get url
text

Zastupnici PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Draško Stanivuković i Jelena Trivić pozvali su danas entitetskog premijera Radovana Viškovića da smijeni direktora javnog preduzeća "Putevi RS-a“ Nenada Nešića (DNS), ukoliko on sam ne podnese ostavku iz, kako kažu, moralnih razloga.

Razlog je, naveli su, nedavno objavljeni video-snimak na kojem se vidi kako Nešić nogom šutira novac.

-Nešić je šutirao novac građana RS-a penzije, invalidnine boraca, dodatke majki višečlanih porodica... Smatramo da iz moralnih razloga treba da podnese ostavku. Ako to ne uradi, onda je Višković na potezu - rekao je Stanivuković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kaže da će se sada vidjeti da li su predstavnici vlasti iskreni kada kažu da će trpjeti sankcije svi oni koji dobro ne rade, a Nešić je, kao direktor javnog preduzeća u RS-u, poslao ružnu sliku o RS-u.

-Dosta je nama 'ribica' koje se smjenuju. Treba 'ajkule' da se hapse i smijene - rekao je Stanivuković i dodao da, ukoliko do toga ne dođe, opozicija neće odustati od svojih zahtjeva, pa i po cijenu protesta.

Kaže da su Nešićev mandat na funkciji direktora "Puteva RS-a" obilježile afere i zloupotrebe položaja, namještanje tendera..., a da je snimak na kojem šutira novac samo kap koja je prelila čašu.

Jelena Trivić je rekla da ne vjeruje da će Nešić, koji je i zastupnik u Parlamentu BiH, sam podnijeti ostavku, te da ga njegova stranka može da "skoni" ili smjeni Višković, kojeg je pozvala da kaže da li je normalno i moralno da RS predstavljaju "takvi" direktori javnih preduzeća.

-Svaka politička funkcija sa sobom nosi i odgovornost. I bez obzira na to što se sve desilo na privatnoj zabavi, direktor jednog javnog preduzeća to sebi ne smije da dozvoli – kazala je Trivić i dodala da je na sceni potpuna degradacija društva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.