open-navfaktor-logo
search
Ministarstvo odbrane BiH
Oproštajna posjeta komandanta Štaba NATO-a u BiH: Šta je obećao Edwards
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u Domu OSBiH u Sarajevu u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa, povodom završetka njegovog dvogodišnjeg mandata.
26.11.2020. u 14:48
get url
text

Sastanku je prisustvovao ambasador SAD u BiH Nj.E. Eric Nelson, zajedno sa odbrambenim atašeom SAD u BiH brigadirom Michaleom Tarquintom, kao i savjetnik u Kabinetu ministra odbrane Kemal Korjenić. Ministar Podžić se zahvalio generalu Edwardsu na podršci Štaba NATO-a u Sarajevu tokom njegovog mandata i izrazio očekivanje za nastavkom uspješne saradnje, posebno u aktivnostima BiH u procesu približavanja NATO savezu.

Također, Ministar Podžić je, uz izraze zahvalnosti na posvećenosti Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH tokom mandata, generalu Edwardsu poželio uspjeh u budućoj profesionalnoj i ličnoj karijeri, izrazivši očekivanje da će on i dalje biti
"jedan od ambasadora Bosne i Hercegovine."

General Edwards je još jednom naglasio opredjeljenje Štaba NATO-a u Sarajevu za nastavkom saradnje, te je zahvalio na korektnoj i uspješnoj saradnji. On je naglasio da će i u nastavku svoje profesionalne karijere, pomagati Bosni i Hercegovini u njenom razvoju i na njenom putu ka euroatlantskim integracijama. Sastanak je bio i prilika da se razgovara i o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, pri čemu su sagovornici razmijenili mišljenja o implementaciji dokumenta Program reformi BiH, pravcima buduće saradnje i drugim aktivnostima u NATO integracionom
procesu BiH.

Ambasador Nelson je posebno pohvalio angažman i obučenost pripadnika Oružanih snaga BiH prilikom realizacije vježbe Oružanih snaga BiH i SAD "Bilateralna vježba 2020", koja je nedavno zavšena na vojnom poligonu OS BiH Glamoč, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.