open-navfaktor-logo
search
Oštar odgovor
Oručević "drugovima iz SDP-a": Ja sam tri puta pobijedio HDZ u Mostaru, šta ste vi uradili za ovaj grad!
Bivši gradonačelnik Mostara Safet Oručević reagirao je na današnje saopćenje SDP-a BiH, u kojem ga zajedno sa Našom strankom prozivaju kako "nema ništa ni mostarsko, ni građansko u onome što deklarativno nude SDA i Safet Oručević". 
11.08.2020. u 14:51
get url
text

Oručevićevo reagiranje prenosimo u cijelosti: 

Mojim drugovima iz SDP-a

Dragi drugovi, razumijem da ste ljuti i da vas boli javno izgovorena riječ, pogotovo "teška" kakvu sam izgovorio i kakvu izgovaram samo u teškim vremenima, pa ponekad i zažalim. Međutim, sve što sam rekao su činjenice. Svojim djelovanjem u Mostaru idete na ruku HDZ-u.

Kažete da se ne nudi ništa mostarsko, nije tačno. Nudi se mostarska lista kojom probosanske snage mogu dobiti mjesto gradonačelnika Mostara. Vaš stav ipak me ne iznenađuje, i ako sam se u nečemu prekombinovao, to je onda činjenica da sam na trenutak pomislio da se odnos SDP-a prema Mostaru promijenio.

VEZANI TEKST - Ko se prekombinovao: Evo šta su Nikšić i Kojović poručili Oručeviću i SDA

Da vas podsjetim, 1992. godine SDP je u Mostaru ostavio građane na cjedilu, a predsjednik GO SDP-a Nijaz Mehmedbašić nas je tada obavijestio da će SDP "zalediti" svoj rad.

Na prvim poslijeratnim izborima, 1996. godine, kada smo se grčevito borili za svaki glas da spriječimo dominaciju HDZ-a i kapitalizaciju projekta etničkog čišćenja Grada Mostara, SDP nije htio sa nama na zajedničku listu. Imao je svoju listu i izgubio je isto kao što je izgubio i HDZ, zahvaljujući našem jedinstvu i podršci dijaspore. Ono u čemu ste se vi prekombinovali jeste činjenica da sam tri puta u Mostaru pobijedio HDZ na izborima. To je moj rezultat, a na vama ostaje da analizirate vaš rezultat u Mostaru.

Također, vjerujem da se sjećate da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić bio premijer Federacije BiH zahvaljujući koaliciji sa SDA. Toliko o principima, a građani Mostara dobro znaju kome mogu vjerovati.

Bio sam i ostat ću megafon Mostara. Lično ne učestvujem u izborima, želja mi je da probosanske snage dođu do 18 ruku u Vijeću i da izaberu gradonačelnika ili gradonačelnicu iz svojih redova - poručuje Oručević. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.