open-navfaktor-logo
search
Poziv na ujedinjenje
Oručević upozorava: Kojović i Nikšić su maloumnici, draža im je stranka od Mostara, tako su Čoviću pomogli i sa Falatarom
Safet Oručević, bivši gradonačelnik Mostara, poručuje da su huligani koji su divljali u Fejićevoj ulici u Mostaru udarna pesnica rigidne struje HDZ-a BiH poslani s očitom namjerom, jer bi u suprotnom bili odmah svi pohapšeni.
10.08.2020. u 14:28
get url
text

- Ne smijemo nikada zaboraviti da su i ratovi krenuli s navijačkim grupama. Ovo je ponašanje prešlo svaku granicu razuma. Ova rigidna struja HDZ-a BiH više voli rat nego izgubiti izbore u Mostaru – pojašanjava Oručević za Faktor.

Ističe da se sve probosanske stranke moraju ujediniti u Mostaru.

- SDA se potrudila i krenula je u tu priču. Predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović je uputio poziv svim probosanskim strankama na zajednički nastup u Mostaru. Imenovali su, koliko je meni poznato, Denisa Zvizdića i Šerifa Špagu za pregovarače. To su ljudi koji odlično poznaju Mostar, a nema iz drugih stranaka nikakvog animoziteta prema njima. Ako budu udružene stranke u Mostaru, gradom će vladati bh. načelnik i nikada se više HDZ neće vratiti. Zauvijek će to biti glavni grad Hercegovine, a ne hrvatski stolni grad, što im je cilj – potcrtava Oručević.

Bivši gradonačelnik Mostara ima poruku i za predsjednike Naše stranke i SDP-a BiH, Predraga Kojovića i Nermina Nikšića, koji su najavili da ove stranke idu zajednički na izbore u Mostaru.

- Oni nisu izdajnici, oni su maloumnici. Zato građani Mostara moraju znati da oni ovim potezom pokazuju da im je stranka važnija nego naš grad. Dešava se isto ono što se desilo kada je Naša stranka gurnula za kandidata Borišu Falatara. Pomažu tako samo Čoviću, a odmažu probosanskim strankama i što je najtragičnije odmažu Mostarcima. Jer ako sada Čović pobijedi, Mostar ostaje trajno HDZ-ov, odnosno hrvatski stolni grad kako ga oni zovu – upozorava Oručević dodajući da ako bi dijaspora dala samo pola glasova kao što je njemu dala prije 25 godina, brige za Mostar ne bi bilo.

Ovih dana kreću međustranački pregovori o zajedničkom nastupu na izborima u Mostaru 20. decembra, koje je inicirala SDA, a s njima bi najvjerovatnije mogli biti i DF, SBB, Platforma za progres, Prva mostarska partija, te Stranka za BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.