open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
OSA BiH: Neka institucije provjere ko je snimao sastanak u Tužilaštvu, to je lako izvještačiti
Povodom objave u pojedinim medijima da je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić tajno snimao sastanak sa tužiteljicom Tužilaštva BiH, iz OSA-e BiH su se oglasili saopćenjem za javnost. 
17.09.2021. u 16:01
get url
text

- Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA-u BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića. Pozivamo sve relevantne institucije u ovom slučaju da izvrše provjeru ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima - navode iz OSA-e.

Kako ističu u saopćenju, vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH.

- OSA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija. Još jednom pozivamo sve relevantne institucije, kako domaće tako i međunarodne, isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić. Još jednom ističemo, OSA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu - podvukli su iz Agencije.

Reagiranje iz OSA-e BiH uslijedilo je nakon što je danas portal Dnevnog avaza objavio tonski zapis sa sastanka u Tužilaštvu BiH, kojem su prisustvovali direktor OSA-e Osman Mehmedagić i glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, te njena zamjenica Ozrenka Nešković. U tekstu se navodi da je da je "Mehmedagić preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio kancelariju glavne tužiteljice", a da je snimak Avazu navodno dostavljen putem emaila iz kojeg stoje "nezadovoljni službenici OSA-e". 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.