open-navfaktor-logo
search
Borba protiv kriminala
OSABiH se oglasila povodom hapšenja njihovog službenika
Povodom informacije da je u jučerašnjoj akciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske uhapšen i službenik Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, iz OSA-e su danas saopćili da Agencija u potpunosti podržava rad policijskih i pravosudnih organa u Bosni i Hercegovini u borbi protiv kriminala i korupcije.
10.08.2022. u 11:12
get url
text

- Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine odlučna je u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših uposlenika. Do sada je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet Agencije i stavili smo se na raspolaganje državnim i entitetskim organima kada je u pitanju borba protiv korupcije i organizovanog kriminala - saopćili su.

Dodali su da stoje na raspolaganju istražnim organima i očekujemo brzu i efikasnu istragu.

VEZANI TEKST - "Pala" organizirana kriminalna grupa: Ovo su imena uhapšenih, među njima pripadnik OSA-e i Granične policije

U velikoj akciji po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koja je jučer provedena na području Banje Luke i Bosanske Gradiške, uhapšen je, kako smo saznali, uposlenik OSA-e Robert Radonić.

Osim njega uhapšeni su i Miloš Lukajić, Srđan Rađević i Davorin Popović. Lukajić je uposlenik Granične policije BiH.

Uhapšeni se sumnjiče se za krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.