open-navfaktor-logo
search
Vlada KS
Osigurana sredstva za penzionisanje 80 radnika GRAS-a kojima nisu uplaćivani doprinosi
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, dala je saglasnost na Program restrukturiranja i zbrinjavanja viška uposlenika u 2023. godini, koji se odnosi na penzionisanje radnika kojima doprinosi nisu uplaćivani od 2009. do 2016. godine.
06.07.2023. u 19:00
get url
text

Ovom odlukom izmirit će se obaveze za doprinose za 80 radnika GRAS-a koji ove godine ostvaraju pravo na penziju, u iznosu većem od 2,7 miliona KM.

- Današnjom odlukom još jednom pokazujemo spremnost da radnicima osiguramo njihova prava i da pronađemo najbolja rješenja za preduzeće. Borba sa dugogodišnjim dugovima iz ranijih perioda još uvijek traje, međutim, odlučni smo istrajati na ovom putu unapređenja javnog prijevoza u svakom segmentu. Ponosan sam što smo osigurali sredstva da radnici idu u penziju - izjavio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

I prošle godine osigurana su sredstva za penzionisanje 80 radnika.

Vlada Kantona Sarajevo i ove godine, kao i u protekle tri, u kojima je osigurala sredstva za penzionisanje više od 200 radnika, pokazuje jasno opredjeljenje za važnost i poštivanje radničkih prava, uprkos svim izazovima i dugovima koji su se ranije gomilali, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.