open-navfaktor-logo
search
Politika joj preča
Osmanović: Gudeljević mora odmah potpisati dodatni sporazum, o tome ovisi isporuka vakcina
Šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović kazao je da ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević mora odmah finalizirati potrebni sporazum o odšteti i osiguranju, koji je potreban za isporuku vakcina preko COVAX programa.
03.03.2021. u 14:41
get url
text

- Iako je riječ o naknadno dodatoj obavezi, pa i određenoj nepravdi prema BiH koja dolazi od COVAX-a, ipak nema više vremena za gubljenje. Institucije BiH moraju preuzeti odgovornost, kao što su to učinile i vlasti drugih zemalja, te hitno finalizirati ovaj sporazum, kako COVAX više ne bi imao izgovor da prolongira isporuku vakcina - smatra on.

 Prema njegovim riječima, skandalozno je što ministrica Gudeljević do današnjeg dana nije završila svoje obaveze u vezi sa sporazumom.

- Činjenica da je ona poslala taj sporazum na saglasnost nižim nivoima vlasti, što je sasvim nepotrebno, ukazuje da je njoj preča politika derogiranja države od života građana. To je apsolutno nedopustivo i ministrica odmah mora izvršiti svoje obaveze, jer o tome sada isključivo ovisi isporuka vakcina - zaključio je Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.