open-navfaktor-logo
search
Tri osobe sankcionisane
Osmanović i Petrović smiruju tenzije: Forum za sigurnost osudio nacionalističke ispade u Doboju
U Doboju je danas održana vanredna sjednica Foruma za bezbjednost Grada Doboja, a nakon što su prije tri dana državni zastupnici Adil Osmanović i Obren Petrović posjetili ovaj grad zbog uznemirenosti Bošnjaka izazvane nacionalističkim ispadima u periodu od 6. do 9. januara. 
18.01.2022. u 15:50
get url
text

VEZANI TEKST - Prekršajni nalozi za učesnike sramne povorke uoči Božića u Doboju, kazne 100-300 KM

Osmanović i Petrović su zatražili hitnu reakciju MUP-a RS-a na pronalaženju osoba koje su uznemiravale Bošnjake Doboja, te hitno sazivanje sjednice Foruma za bezbjednost.

Na današnjoj sjednici načelnik PU Doboj informisao je učesnike da su prekršajno sankcionisane tri osobe koje su uoči pravoslavnog Božića 6. januara defilovale po gradu, puštajući na razglas pjesmu "Ne volim te Alija".

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić osudio je nacionalističke ispade, a svi prisutni su se usaglasili da se ne smije dozvoliti da se dobri međunacionalni odnosi u Gradu Doboju narušavaju. 

Sjednici su prisustvovali predsjednik Foruma Enes Suljkanović, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, predstavnici CJB Doboj, te predsjednici političkih stranaka u Gradu Doboju. 

Petrović i Osmanović su u svom dopisu od prije tri dana najoštrije su osudili nacionalističke ispade u Doboju, koji su, kako su naveli, poremetili dobru i godinama građenu atmosferu nacinalne tolerancije i zajedničkog života pripadnika svih nacija u Doboju.

U zahtjevu koji su tom prilikom uputili gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, načelniku PU Doboj, Forumu za bezbjednost grada Doboj te Međureligijskom vijeću Doboj, naveli su kako "najoštrije osuđuju opisane događaje i traže od nadležnih policijskih službi da preduzmu hitne mjere na razotkrivanju i procesuiranju učenika sramotne nacionalističke povorke u Doboju".

 
 
 
 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.