open-navfaktor-logo
search
Usvajanje strategije
Osmanovićev odgovor: Grubešin cilj je da zaustavi procesuiranje ratnih zločinaca
Na sjednicama Vijeća ministara, na kojima smo vodili raspravu o Strategiji iznosili smo ozbiljne sugestije, prijedloge i primjedbe sa ciljem da Strategiju učinimo efikasnijom i boljom, ali ništa od toga nije uvaženo i uneseno u dokument
27.07.2019. u 21:56
get url
text

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović pojasnio je ukratko u izjavi za Faktor zašto ministri iz SDA nisu podržali revidiranu Državnu strategiju za rad na predmetima ratnih zločina, te se osvrnuo i na današnju reakciju ministra pravde BiH Josipa Grubeše, koji je SDA, između ostalog, optužio da štiti ratne zločince, te da ovoj stranci nije u interesu ni pravna država ni vladavina prava. 

-Prijedlog revidirane Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, bio je već nekoliko puta do sada na sjednici Vijeća ministara. Na tim sjednicama Vijeća ministara, na kojima smo vodili raspravu o Strategiji iznosili smo ozbiljne sugestije, prijedloge i primjedbe sa ciljem da Strategiju učinimo efikasnijom i boljom, ali ništa od toga nije uvaženo i uneseno u dokument.

Vidjelo se da je očito glavni cilj ministra Grubeše, kadra HDZ- a, da se usvoji takva Državna strategija kojom bi se u što većem broju predmeta obustavila istraga i procesuiranje ratnih zločinaca. SDA se uvijek zalagala i dalje će se zalagati da se procesuiraju svi oni koji su počini ratne zločine, a noročito oni koji su zločine kreirali i bili ideolozi- poručio je Osmanović. 

Ministar koji je oslobodio ratnog zločinca Marka Radića optužuje SDA da štiti ratne zločince!?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.