open-navfaktor-logo
search
Izmjene u nastavi
Osnovci i srednjoškolci u Sarajevu moraju nositi maske, pročitajte uputstvo Ministarstva
Svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje dostavilo je detaljno uputstvo o izmjenama u odvijanju nastave. 
03.02.2021. u 19:34
get url
text

Prva smjena u osnovnim školama počinje u 9 sati, a škole koje imaju mogućnost mogu realizirati nastavu sa početkom u 8 sati.

Za srednje škole prva smjena počinje od 9 sati, a druga u 14 sati,a ukoliko škola ima mogućnosti, početak druge smjene može se organizirati i u drugim terminima. Udaljenost između mjesta za sjednje učenika mora biti najmanje dva metra. 

I za osnovce i srednjoškolce obavezno je nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa kako bi se osigurala zaštita respiratornog sistema u zatvorenom prostoru, uz poštivanje distance od minimalno 2 metra, kao i u otvorenoim prostoru.

Izuzetak od nošenja zaštitnih maski su: djeca mlađa od šest godina, osobe koje imaju probleme sa disanjem zbog hroničnih bolesti ili koja ne mogu skinuti masku bez pomoći druge osobe, kao što su osobe sa intelektualnim teškoćama ili smetnjama u razvoju te osobe sa oštećenjem sluha.

UPUSTVO U CJELOSTI MOŽETE PROČITATI OVDJE 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.