open-navfaktor-logo
search
Nadrealisti uživo
Osuđivan zbog nasilja, ministar policije Ramo Isak, poziva na proteste protiv nasilja
Federalni ministar policije Ramo Isak pozvao je putem svog Facebook profila na mirnu šetnju u znak protesta protiv svake vrste nasilja.
13.08.2023. u 22:21
get url
text

Interesantno je da je federalni ministar policije osuđivan dva puta - zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.  

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne hronike desila se prije skoro deceniju u centru Zenice.

- "Mercedes" se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac "Toyota" iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je "Mercedesu", psujući majku vozaču. "Šta mi diraš dijete!?", vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhapšen - pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u decembru 2013. godine zbog nasilništva osudio Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac.

- Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova - rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

- Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 - rekao je Isak u razgovoru sa novinarima CIN-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.