open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Otac Muris Gadžun: Nismo uzalud čekali, bit ću zadovoljniji kad sud kazni krivce za smrt moje Džene
Kantonalni sud u Sarajevu danas je potvrdio optužnicu protiv troje ljekara, Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić, zbog smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun.
11.07.2023. u 18:00
get url
text

Otac dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja, Muris Gadžun, u izjavi za Faktor "zahvalio se Tužilaštvu, ali i advokatskoj kancelariji Sabina Kadrić i Irma Muhović".

- Drago mi je da nismo uzalud čekali i tražili pravdu dvije duge godine. Još ću biti zadovoljniji kad sud kazni sve one koji su krivi za smrt moje Džene. Kako god je Tužilaštvo uradilo svoj dio posla, tako očekujem i od suda da uradi onako kako bi trebalo, a sve u cilju da se više nikada ne dogodi ono što je naša Džena doživjela - kazao je Muris Gadžun.

Podsjetimo, Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine, šest dana nakon operacije izvedene u privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Bejtović" u Sarajevu.

 VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica protiv troje ljekara zbog smrti malene Džene Gadžun

Dr. Benjamin Bejtović, u čijoj ordinaciji je obavljena operacija, nije obuhvaćen optužnicom.

Operaciju u ordinaciji "Bejtović" radilo je osoblje privatne ordinacije "Halimić", doktorice Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Operativni zahvat obavljen je u prostorijama koje iznajmljuje dr. Benjamin Bejtović i koje nemaju zakonsku verifikaciju.

Anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac, čija oprema također nije bila zakonski verifikovana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.