open-navfaktor-logo
search
U novom ruhu
Otvaranje restaurirane Baščaršijske džamije 21. marta
Svečanost otvaranja restaurirane Baščaršijske džamije bit će održana 21. marta, dogovoreno je tokom sastanka direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice dr. Senaida Zajimovića i novoimenovanog generalnog direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske Burhana Ersoja.
19.02.2020. u 15:10
get url
text

Svečano otvaranje Baščaršijske džamije predstavlja uvod u ovogodišnju manifestaciju Dani vakufa 2020, koja će biti održana od 3. do 12. aprila.

Osim otvaranja Baščaršijske džamije, tokom ove manifestacije bit će upriličena i svečanost otvaranja novoizgrađenog vakufskog objekta Divanhana u Kiseljaku.

Tokom posjete dr. Zajimović je novimenovanom generalnom direktoru Generalne direkcije vakufa Republike Turske uručio čestitku reisu-l-uleme IZ Huseina ef. Kavazovića povodom imenovanja na ovu funkciju, te mu zaželio puno uspjeha u budućem radu.

Tokom održanih sastanaka bilo je riječi o projektima čija je implementacija u toku, projektima koji se završavaju ove godine, te o budućim projektima. Posebno je naglašeno da će dvije vakufske direkcije nastaviti i unaprjeđivati dosadašnju uspješnu saradnju, bez obzira nastale promjene u rukovodstvu Generalne direkcije vakufa Republike Turske.

Tokom boravka u Turskoj dr. Zajimović se sastao i sa zamjenikom predsjednika TIKA-e dr. Birol Četinom, te posjetio Diyanet vakuf u Ankari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.