open-navfaktor-logo
search
ZOI '84
Otvaranje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu u prvoj sedmici decembra
Kantonalno javno preduzeće ZOI’84 uskoro počinje s puštanjem u rad sistema vještačkog osnježenja i pripremama staza, kako bi zimska sezona 2021./2022. na Bjelašnici i Igmanu bila otvorena u prvoj sedmici decembra.
28.11.2021. u 09:29
get url
text

Cijene ski karata maksimalno su prilagođene mogućnostima posjetitelja, te su među najpovoljnijim u regiji, što je dovelo do značajnog povećanja prodaje karata u poređenju s prošlogodišnjom sezonom.

- Zbog velikog broja zainteresovanih, odlučili smo produžiti pretprodaju karata do otvaranja sezone, kako bi skijanje učinili dostupnim što većem broju naših posjetitelja. I ove godine tradiocionalno našim skijašima će biti omogućeno besplatno skijanje na prvi dan otvorenja sezone, a već drugi dan svoju dnevnu kartu mogu kupiti po popustu od 30 posto. Dodatno, ove godine decembar će definitivno obilježiti narandžasta boja ZOI-a, jer je to mjesec u kojem smo pripremili veliki broj popusta. U toku mjeseca decembra planirani su i Vučkovi popusti, redovni blagdanski popusti kao i drugi specijalni popusti - rekao je u razgovoru za Fenu rukovodilac Odjeljenja za marketing, komercijalne poslove i nabavku ZOI’84 Aldin Smajkan.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ove godine neće biti organiziran revijalni program u cilju obilježavanja otvaranja sezone.

- Primarni fokus ski centra Bjelašnica-Igman bit će upravo na sportu, odnosno skijanju, te promoviranju zdravog i aktivnog životnog stila, kako za profesionalne skijaše, tako i za rekreativce. Radno vrijeme ski centra Bjelašnica - Igman tokom predstojeće zimske sezone bit će od 8.30 do 16 sati. Ski centar Bjelašnica-Igman ove godine nudi znatno bolje iskustvo skijanja uz iste cijene kao i prošle godine. Tako cijena dnevne karte iznosi 35 KM - rekao je Smajkan.

Ski centar Bjelašnica-Igman u svojoj ponudi nude brojne sadržaje skijašima i neskijašima. Uz nezaobilazno alpsko skijanje posjetiocima se preporučuje popularna šetnja s krpljama, kao i nordijsko skijanje na Velikom polju na Igmanu.

- Za naše najmlađe posjetioce i njihove roditelje nezaboilazna preporuka je sankanje i tubing na Malom polju na Igmanu. Fokus ZOI’84 je na sportu i promociji sporta, stoga će kompanija nastojati približiti neskijašima zimske sportove kroz najpovoljnije ponude ski obuka u sklopu rada licenciranih instruktora i ski škola. Dodatno, našim korisnicima možemo da preporučimo posjetu turistički poznatim lokalitetima na Bjelašnici, kao što su Lukomir, Šabići, Umoljani, Studeni potok, gdje mogu da uživaju u prelijepim krajolicima prekrivenim snježnim prekrivačem - kazao je Smajkan.

Govoreći o kvaliteti vještačkog osnježenja kaže da sistem vještačkog osnježenja trenutno opslužuje 50 topova kvalitete svjetskih standarda.

- Sistem je servisiran i spreman da se pusti u rad čim vremenski uvjeti budu dozvoljavali. Također, naš tehnički tim ove godine će imati podršku stručnjaka s najboljih skijališta, te za naše skijaše pripremamo značajno unapređenje staza. Za iskusnije skijaše ove godine smo spremili i osnježenje gornjeg dijela glavne staze, za potpuni osjećaj olimpijskog spusta. Očekujemo ispunjavanje minimalnog broja skijanja od 120 skijaških dana - poručio je Smajkan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.