open-navfaktor-logo
search
Projekti
Otvoren Kutak sreće - kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom
Kutak sreće, kafić u kojem će raditi osobe s invaliditetom otvoren je u četvrtak u Širokom Brijegu.
01.07.2021. u 14:59
get url
text

Riječ je o objektu u kojem je bio Centar za socijalni rad Široki Brijeg i koji je se namjenski prilagodio za potrebe Udruženja osoba s invaliditetom Zapadno-hercegovačkog kantona.

Kako se navodi, Grad Široki Brijeg ustupio je prostorije udruženju kako bi uvjeti za njihov rad bili što adekvatniji. Osim kafića, uređene su prostorije za razne radionice koje ovo udruženje organizira sa svojim članovima.

Također, kako je istaknula predsjednica Udruženja Zora Mikulić uskoro planiraju pokrenuti rehabilitacijsku radionicu, saopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Iz Udruženja pozivaju sve građane da posjete Kutak sreće, pronađu osvježenje, popiju kafu i na taj način potpomognu rad ovog hvale vrijednog projekta.

U ovom objektu koji nije ekonomske prirode posao je pronašlo šest osoba s invaliditetom, a planiraju zaposliti još pet osoba, a glavni cilj ovog projekta je inkluzija osoba s invaliditetom.

 - Drago mi je što ima ovakvih ideja kako bi se stvari podigle na viši nivo. Osobama s invaliditetom će ovaj projekt olakšati život, da im bude zanimljiviji i sadržajniji. Nadam se kako će ovaj prostor služiti u tu svrhu. Mi ćemo naravno i dalje podržavati rad Udruženja i bit ćemo na raspolaganju za sve njihove potrebe - poručio je gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

 - Osjećam se izuzetno ponosno i sretno. Danas je veliki dan za sve osobe s invaliditetom i ovo treba biti na ponos cijelog grada, kantona i Federacije BiH. Ovo je kutak i mjesto za sve naše članove. Ostvario se naš san. Trenutno šest osoba s invaliditetom radi u kafiću, a do kraja godine planiramo zaposliti još pet osoba. Ovim se ispunjava jako puno ciljeva, inkluzija, rehabilitacija, rekreacija i socijalizacija - naglasila je Mikulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.