open-navfaktor-logo
search
Na Bijambarama
Otvoren Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina 'Zlatne boje'
Sajam lokalnih proizvoda i rukotvorina pod nazivom "Zlatne boje" otvoren je danas na području Zaštićenog pejzaža "Bijambare" u organizaciji Kantonalne javne ustanove (KJU) za zaštićena prirodna područja.
08.10.2022. u 15:41
get url
text

Na sajmu, prema riječima stručnog saradnika za promociju, marketing i informisanje KJU za zaštićena prirodna područja Mustafe Zvizdića, učestvuje više od dvadeset proizvođača s područja općine Ilijaš koji gravitiraju tom zaštićenom području.

- Dosta je posjetilaca sajma zainteresovanih za lokalne proizvode kao što su med i proizvodi od meda, heljdino brašno, te za rukotvorine kao što su suveniri i razni odjevni predmeti od prirodnih materijala i drugo - kazao je Zvizdić.

Dodao je da je u Informativno-edukativnom centru održano predavanje o zaštićenim područjima Kantona Sarajevo, prikazani promotivni videi mladih ambasadora zaštićenih područja i dodjeljene nagrade autorima.

Predavanje i prezentacija organizovani su u sklopu projekta "Poznajemo i štitimo prirodne vrijednosti Kantona Sarajevo" kojeg realizira nevladina organizacija CENER 21 iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.