open-navfaktor-logo
search
Najavljen porast cijena
Otvorena sezona kupanja u Neumu, veliki broj turista uživa u jedinom bh. gradu na Jadranu
Kada je riječ o cijenama aranžmana, u Neumu su trenutno aktuelne prošlogodišnje, a više hotela i drugih smještajnih objekata nudi i akcijske ponude i druge povoljne aranžmane
AUTOR: Faktor
01.05.2024. u 15:06
get url
text
FOTO: Čitalac Faktora
Mnogi Bosanci i Hercegovci, ali i turisti iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije prvomajske praznike dočekuju u Neumu, koji posljednjih godina slovi za jednu od najjeftinijih destinacija na Jadranu.
Neum je prethodnih godina bio izuzetno popularan, a, ako je suditi prema današnjem broju turista, sigurno da će i ove sezone biti čest izbor za odmor.
Iako je danas temperatura u Neumu oko 22 stepena Celzija, za prvomajske praznike otvorena je sezona kupanja, a kupače ne zaustavlja ni oblačno vrijeme.
Što se tiče glavnine ljeta, najave su obećavajuće za još jednu uspješnu sezonu.
Kada je riječ o cijenama aranžmana, u Neumu su trenutno aktuelne prošlogodišnje, a više hotela i drugih smještajnih objekata nudi i akcijske ponude i druge povoljne aranžmane.
Slična je situacija i kada su apartmani u pitanju.
- Najavljen je veliki broj gostiju već od kraja maja, a izvrsna sezona i postsezona očekuju se sve do decembra. Već su nam rezervisani skoro svi kapaciteti u julu i augustu, a do sredine maja vjerujemo da ćemo biti potpuno bukirani i za juni. Predviđanja su da će i septembar biti odlično popunjen. Našim gostima na usluzi su moderno i udobno namješteni apartmani, privatna plaža sa ležaljkama i suncobranima, kao i parking – kažu iz ville Gabriel koja je jedna od najluksuznijih u jedinom bh. gradu na moru.
U jeku sezone u Neumu najavljen je porast cijena od 5 do maksimalno 10 posto, zavisno od hotela i perioda boravka.
Kada su pitanju cijene u restoranima, one su zasada iste kao prošle godine. Tako se cijene pica kreću od 11 do 14 KM, graha sa kobasicom 8 KM, pileći file je 13 KM, dok je za kuhana jela potrebno izdvojiti od 10 do 14 KM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.