open-navfaktor-logo
search
Stidimo li se
Ova starija žena ne može da gleda smeće i kada god je u prilici pokupi otpatke koje su drugi bacili
U javnosti možemo čuti kako Sarajevo nikada nije bilo prljavije, a vrlo rijetko se upitamo koliko svojim ponašanjem doprinosimo tome.
17.08.2023. u 09:27
get url
text

Da ima svijetlih primjera u tolikom sivilu pokazuje 76-godišnja Almasa sa Alipašinog Polja iz Sarajeva koja ujutro kada izađe iz svog doma da iznese smeće obavezno počisti otpatke sa zelenih površina koje su joj usput, ali i u drugim priikama. Jutros smo je zatekli kako kupi otpatke i suho lišće sa parkinga. Kaže strah je ako opet bude velike kiše da se ne začepe odvodi.

FOTO: Faktor

- Sine, ne mogu gledati smeće. Ne volim kada je neuredno, želim da su nam parkovi budu lijepi, zeleni, čisti. A šta bi bilo vozačima kada ostavljaju svoja vozila na parkinzima da pokupe smeće koje vide, svima bi nam bilo ljepše. Izašla sam da bacim smeće i istresem iz džezve toz od kahve - ispričala nam je Almasa dok se spremala da baci smeće koje je pokupila sa parkinga.

Pozvala je sugrađane da čuvaju prirodu.

- Puno toga je i do nas. Trebamo da čistimo iza sebe. Da pokupimo otpatke kada god smo u mogućnosti da ne čekamo jedni na druge - poručila je Almasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.