open-navfaktor-logo
search
Nova godina
Ovako je bilo sinoć na Trgu BiH u Sarajevu, pogledajte video presjek slavlja
Dobrodošli u 2020. Da budemo jedinstveni u godini koja je pred nama, jer samo jedinstveni možemo praviti dobre i velike stvari za naš grad i našu državu, rekao je gradonačelnik 
01.01.2020. u 08:57
get url
text

Nekoliko desetaka hiljada Sarajlija i gosti glavnog grada Bosne i Hercegovine dočekali su sinoć 2020. godinu na Trgu Bosne i Hercegovine. Željko Joksimović, koji je pjesmom uveo Sarajlije u 2020. godinu, u jednom momentu tokom nastupa rekao je da je prisutno oko 70.000 ljudi na dočeku. 

Mlada muzička zvijezda Ilma Karahmet održala je sjajan koncert prije Joksimovića, a pjevala je neke od najvećih muzičkih hitova na ovim prostorima, dok je Joksimović zabavljao Sarajlije i goste do kasno u noć. 

Tačno u ponoć dobrodošlicu u Sarajevo i sretne novogodišnje praznike posjetiteljima je piželio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, a sa njim na bini je bio predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, kao i ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH Edita Đapo. 

- Dobrodošli u 2020. Da budemo jedinstveni u godini koja je pred nama, jer samo jedinstveni možemo praviti dobre i velike stvari za naš grad i našu državu! Dragi gosti, dobrodošli u Sarajevo, dobrodošli u centar regiona, uživajte večeras i hvala vam!-kazao je Skaka.

U videu ispod pogledajte presjek novogodišnjeg slavlja sa Trga BiH. 

Željko Joksimović je počeo sa baladom "Ljubavi", a njegov koncert su mogli uživo pratiti i oni koji su za doček 2020. odabrali da ostanu u svojim domovima. TVSA je njegov koncert prenosila uživo. Ispod možete vidjeti početak Joksimovićevog koncerta na Trgu BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.