open-navfaktor-logo
search
Dojave o bombama
Ovo je jeziva prijeteća poruka koja je stigla na adrese brojnih škola u RS-u
Nastava u velikom broju škola u RS-u koje su rano jutros primile prijeteće poruke putem maila o postavljenim bombama, nastavljena je neometano nakon što je utvrđeno da su prijetnje lažne.
01.06.2022. u 08:46
get url
text

MUP RS-a je u brojnim školama završio protivdiverzioni pregled. Poruke koje su primile brojne osnovne i srednje škole bile su slične onima koje su prije nekoliko dana upućene i sarajevskim školama. 

U njima je navedeno:

"Naša misija je da ubijamo

Što pre ljudska rasa bude zbrisana s lica zemlje, to bolje ... neće ostati niko živ. Nije nam žao taloga zemaljskog, jadnog ljudskog roda.

Dići ćemo školu u vazduh

Hiljade mrtve srpske dece

Krv će se proliti morem

Mi smo među vama

Svi ćete umreti".

VEZANI TEKST - Brojne škole u RS-u dobile dojave o postavljenim bombama

Direktori škola su odmah kontaktirali policijske stanice  a u školama koje su pregledane utvrđeno je da je riječ o lažnim dojavama. 

- Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a je odmah informisalo MUP o svim saznanjima i postupilo u skladu sa protokolima, a svi direktori osnovnih i srednjih škola su, u ranim jutarnjim satima, informisani da se odgodi ulazak djece u školske prostorije do prijema odobrenja o sigurnosti u školi, a nakon pregleda prostorija. U svim školama u kojima je utvrđeno da je u pitanju lažna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama nastava se odvija nesmetano -  rekla je ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.