open-navfaktor-logo
search
Potvrdila gradonačelnica
Ozvučenje na novogodišnjem koncertu "Dubioze" u Sarajevu ipak bilo loše, Grad naplatio 35.000 KM
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na svom Facebooku vijest da je Grad Sarajevo "naplatio 35.000 KM bankovne garancije zbog lošeg razglasa na koncertu Dubioze kolektiv u novogodišnjoj noći", i tako potvrdila da su kritike građana imale smisla. 
15.03.2023. u 19:51
get url
text

VEZANI TEKST - Karić poručila: Sarajevo još jednom pokazalo zašto je centar regije; evo šta su joj građani odgovorili

- Kritike za loš razglas u novogodišnjoj noći su bile opravdane i želim vas obavijestiti da smo naplatili bankovnu garanciju za uredno izvršenje ugovora u iznosu od 35.000 KM.

S tim u vezi Grad Sarajevo je angažovao stručno pravno lice u cilju utvrđivanja urednosti ispunjenja ugovornih obaveza. Utvrđeno je da prilikom instaliranja opreme nije predviđena ravnomjerna reprodukcija duž čitavog prostora koji je bio predmet ozvučavanja od Vječne vatre do Radićeve ulice.

Prethodno sam smatrala, prije svega svojom zakonskom obavezom, a posebno vođena osjećajem odgovornosti prema našim građankama i građanima i odgovornom trošenju javnog novca - napisala je Karić. 

Inače, budžet za centralnu novogodišnju proslavu 2023. u Sarajevu, kako je Faktor ranije pisao, iznosio je 350.000 KM.

- Potpisan je ugovor na 350.000 konvertibilnih maraka. U tih 350.000 KM je uključena, pored samog nastupa Dubioze, i produkcija, vatrometi, sama bina, dakle, svi propratni troškovi - kazala je Karić. 

Osim na loše ozvučenje građani Sarajeva žalili su se i na nastup Dubioze kolektiv, koji je prekratko trajao, odnosno, bilo je više priče nego muzike. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.