open-navfaktor-logo
search
Vozite oprezno
Padavine stvaraju probleme na cestama, sudari na Romaniji i na Šićkom Brodu
Kiša i snijeg koji padaju gotovo bez prestanka stvaraju probleme vozačima širom zemlje. 
05.02.2020. u 15:10
get url
text

U mjestu Han Stjenice na području općine Rogatica dogodila se teža saobraćajna nesreća. Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta, a prema informacijama s mjesta događaja, ima povrijeđenih. Još se ne zna da li je riječ o težim ili lakšim povredama.

Policija je upućena na mjestu nesreće, a nakon uviđaja će biti poznato više informacija.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca na putnim pravcima: Olovo - Kladanj, Trnovo - Dobro Polje i Mokro - Podromanija.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Srednje - Olovo, Bugojno - Kupres - Livno, Bugojno - Novi Travnik, Livno - Glamoč - Mrkonjić Grad i Prozor - Gornji Vakuf.

{$galerijaFotografija}

Vozači se upozoravaju i na učestale jake udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima vijaduktima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a iz BiHAMK-a skreću pažnju na sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u 11.00 sati u Tuzli, u blizini petlje Šićki Brod, potvrdili su iz MUP-a TK. U saobraćajnoj nesreći je učestvovalo jedno teretno i jedno putničko vozilo.

Saobraćaj na ovoj dionici puta je normalizovan, a uviđaj su obavili pripadnici PU Zapad, rekli su iz MUP-a TK.

Iz BiHAMK-a su apelovali na vozače da prije polaska na putovanje provjere informacije o stanju na cestama (putem telefona 1282, na web stranici BiHAMK-a i mobilnoj aplikaciji), kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

PADAVINE, HAOS U SAOBRAĆAJU . 05.02.2020.
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.