open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Palestinska zajednica u BiH pozdravlja stav SDA, pozivaju građane na skup za mir u Sarajevu 22. oktobra
Udruženje Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini pozdravlja stav Stranke demokratske akcije koji je usvojom tokom 8. kongresa, a u kojem se oštro osuđuje nasilje i ubijanje civila u Palestini, saopćeno je iz ovog udruženja. 
17.10.2023. u 18:14
get url
text

VEZANI TEKST - Palestinska zajednica u BiH pokrenula humanitarni broj za pomoć narodu Palestine

- Posebno cijenimo činjenicu da su delegati ove stranke izraelsko nasilje u Palestini, posebno u pojasu Gaze, nazvali pravim imenom-genocid-pozivajući sve bitne međunarodne faktore da s ciljem uspostavljanja trajnog mira osiguraju primjenu rezolucija Ujedinjenih nacija kojima se predviđa rješenje o dvije države sa istočnim Jerusalemom kao glavnim gradom Palestine.

Pozivamo ostale političke stranke, pokrete i ugledne institucije iz Bosne i Hercegovine, da osude agresiju izraelske okupatorske sile na Palestinu, projerivanje i ubijanje nevinih osoba te kršenje međunarodnog prava.

Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje, te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou prekoputa Vijećnice sa početkom u 11:00 sati - navodi se u saopćenju.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.