open-navfaktor-logo
search
Nova runda pregovora
Palmer i Eichorst stigli u Sarajevo, sutra sastanak s Kolegijem oba doma Parlamenta BiH
Specijalni izaslanik SAD-a za izbornu reformu Matthew Palmer i evropska predstavnica Angelina Eichorst stigli su u Sarajevo. 
25.01.2022. u 15:20
get url
text

Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer boravit će u u Bosni i Hercegovini u periodu od 25. do 30. januara 2022. godine.

VEZANI TEKST - Palmer i Eichhorst od 28. do 30. januara sa bh. liderima u Neumu: Lijep izlet ili dogovor o izbornoj reformi?

Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora Evropske unije i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminirala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava.

Tokom posjete sastat će se s članovima Interresorne radne grupe, Zajedničkim kolegijom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i s liderima političkih stranaka u BiH, saopćeno je iz Ureda za komunikacije Evropske unije u BiH.

Za sutra je planiran sastanak s Kolegijem oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Ključni pregovori bit će nastavljeni u Neumu u periodu od 28. do 30. januara, a do tada bi trebali biti obavljeni i razgovori s liderima opozicije iz FBiH i RS-a u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.