open-navfaktor-logo
search
Zimska sezona
Paprene cijene u ugostiteljskim objektima na Jahorini: Cijeđena narandža osam, gulaš 21 KM
Baš kao što mnogi ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na more, tako ni skijaši i drugi ljubitelji planina ne mogu zamisliti zimu bez uživanja na planini.
26.01.2022. u 20:44
get url
text

S obzirom na to da je pandemija otežala odlazak na brojna evropska skijališa, mnogi građani BiH, ali i oni u regionu sve više se okreću Olimpijskom centru Jahorina, koji je je jedan od najpopularnijih ski centara na Balkanu.

Skijaški tereni, brojni izvori i druge prirodne ljepote ove planine svrstali su je u jednu od ljepših u Evropi. Međutim, sudeći po cijenama ni ova olimpijska ljepotica nije dostupna za sve, već samo za one dubljeg džepa.


Građani, koji su se ovih dana našli na Jahorini, poslali su Srpskoj info cjenovnike iz nekih od ugostiteljskih objekata, a iz kojih je vidljivo da su paprene cijene hrane i pića.

Tako za jednu cijeđenu narandžu treba izdvojiti osam KM, dok se, naprimjer, cijena kilograma narandži u marketima u BiH kreće između tri i četiri KM. Dakle, od prodaje jedne čaše cijeđene narandže vlasnici ugostiteljskih objekata mogu da kupe u marketu dva kilograma tog voća.

Za kafu na Jahorini morate izdvojiti minimum 3,50 KM, isto koliko košta i čaj.

Kuhano vino se kreće od sedam KM, limunada šest KM, nektar pivo u flaši šest KM, dok za točeno pivo treba platiti minimum 4,20 KM.

Ništa jeftinija nisu ni žestoka pića, pa se viljamovka kreće od sedam KM, viski od 7,50 do 14 KM, a džin od 7,50 KM.

Slično kao i za pića, ništa manje paprene nisu ni cijene na jelovnicima. Tako, na primjer, za jedan juneći gulaš treba izdvojiti minimum 21 KM, dok se cijene salata kreću od 6,50 KM do 12 KM.

Grah sa kobasicom iznosi oko 17 KM, a kilogram dimljene koljenice na podvarku 35 KM. Bečki odrezak se kreće od 26 KM, ćevapčići 16 KM, a među najjeftinijom hranom je pizza, i to margarita od 16 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.