open-navfaktor-logo
search
Odlučuje Skupština KS
Park na Alipašinom Polju u Sarajevu dobija naziv po ubijenim policajcima Adisu i Davoru
Park na Alipašinom Polju u Sarajevu uskoro bi trebao dobiti naziv po policajcima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću koji su ubijeni na brutalan i podmukao način 26. oktobra 2018. godine.
02.10.2023. u 11:44
get url
text

O Prijedlogu odluke Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti sutra će se izjasniti zastupnici u Skupštini KS.

- Ovom odlukom daje se naziv parku koji se nalazi na lokalitetu MZ Alipašino Polje C II - omeđen između ulica Bosanska i Trga nezavisnosti, područje Općine Novi Grad Sarajevo, koji glasi: "Park Adis Šehović i Davor Vujinović" – navedeno je u prijedlogu.

Šehović i Vujinović su ubijeni 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje prilikom obavljanja policijskih zadataka.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo prošle je godine podiglo optužnicu protiv Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića koji se terete da su ubili Adisa Šehovića, koji je kobne noći preminuo na licu mjesta, te Davora Vujinovića koji je od zadobivenih rana preminuo nekoliko sati kasnije na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo.

Suđenje optuženima je u toku.

Na Alipašinom Polju, u blizini mjesta pogibije, na prvu godišnjicu stradanja ubijenim policajcima otkriveno je spomen-obilježje.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.