open-navfaktor-logo
search
Praznik
Park ukrašava Sarajevo povodom Dana nezavisnosti BiH
Radnici preduzeća Park već su počeli ukrašavati gradske ulice i trgove i pripremati Sarajevo za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH.
26.02.2020. u 15:20
get url
text

Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jutros su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava naše zemlje. Tako da će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu BiH biti u prepoznatljivom žuto-plavo-bijelom dekoru.

Sutra će isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka, a cjelokupan posao bit će urađen iz krana auto korpe. I ostale veće ulice u KS bit će okićene državnim zastavama. Već sutra i u petak ekipe Parka na postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, od odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada.

{$galerijaFotografija}

Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice. Državnim i općinskim zastavama već su ukrašene i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička,Spasoja Blagovčanina i Omladinska, saopćio je Park.

87367994_3594562730615718_1374677666896019456_n.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.