open-navfaktor-logo
search
Nesposobnost
Parlament BiH ostao bez grijanja, zastupnici se žalili na hladnoću
U objektu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Zgradi prijateljstva između Grčke i BiH od danas nema grijanja, na šta su se požalili i neki zastupnici.
07.03.2022. u 15:36
get url
text

Da će grijanje biti van funkcije od danas je Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine i najavila svim institucijama u ova dva objekta u Sarajevu prije nekoliko dana. Kao razlog obustave grijanja navedeno je to što je odabrani dobavljač odustao od isporuke lož ulja zbog rasta cijena energenata.

Zaposlenici institucija BiH su na posao došli u hladne prostorije, a da im nije bilo ugodno požalili su se i zastupnici koji su danas morali biti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH jer je zasjedalo nekoliko parlamentarnih komisija. 

Za srijedu je najavljena i sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ali nije poznato da li će do tada problem biti riješen, mada teško da se to može očekivati imajući u vidu kakav je postupak javnih nabavki.

Da je "upravo zavrnuto grijanje" obavijestio je i danas zastupnik Naše stranke Damir Arnaut na svom Twitter nalogu.

- Upravo zavrnuto grijanje u državnom Parlamentu. Direktor i zamjenici Službe za zajed. poslove Institucija BiH su politički imenovani. Vlast koja nije sposobna zagrijati sopstvenu zgradu ne može pomoći građanima niti nas odvesti u EU - prokomentirao je Arnaut.

Tvit Damira Arnauta o grijanju

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.